Home > Amstelveen, eten > Mijn groenteman is dood

Mijn groenteman is dood

Hij is er niet meer, Simon Kempers. Mijn groenteman van de Amsterdamseweg in Amstelveen. De man met de grijze Elviskuif, de gulle lach, het karakteristieke loopje . ‘Olijfke erbij’ als standaardvraag bij mijn Griekse salade. En het onvergetelijke ‘het heeft wel eens meer gekost’ wanneer ik met een tas vol als een gelukkig man de zaak verliet.

In 2006 kwamen we in Amstelveen wonen. Als we over de Amsterdamseweg reden, in de periode voor de verhuizing,  wees ik op de supermarkt. Een kleine PLUS-markt, nu een AH. ‘Daar ga ik boodschappen doen’ zei ik. En daarnaast een klassieke groenteboer. ‘En daar ook, bij Simon en Annie Kempers.’

Simon en Annie Kempers dreven een klassieke groentenzaak. Geen groentejuwelier of saladebar, maar een zaak met schappen die groen, oranje en geel kleurden van de prei, de andijvie, de sinaasappels, grapefruits en paprika’s.

Annie maakte de verse sappen, de salades en een goede stamppot. Bij Simon mocht ik mijn eigen bananen plukken. En maakte ik kennis met gerookte knoflook, schorseneren, raapstelen en ander moois. Jaarlijks hoogtepunt was de aspergetijd, daar werden we beiden vrolijk van.

Het laatste jaar zag je dat het Simon fysiek minder goed ging. Hij verloor kilo’s, maar de humor bleef. Vanavond eten we asperges. Niet van Simon dit keer. Maar ik denk aan hem en Annie en hef het glas.

Hollandse asperges

Hollandse asperges van vrouwonline

Simon Kempers overleed op 14 mei 2012. Hij is 68 jaar geworden.

 1. Barbara Perin
  mei 21, 2012 om 9:01 pm

  Morgen is de begrafenis van mijn vader, Simon Kempers. Ik lees uw blog net over hem en het is zo bijzonder om die mooie dingen over mijn vader te lezen. Dat is voor ons een enorme steun in deze moeilijke, zware tijd en ik wil u vanuit de grond van m’n hart bedanken voor uw mooie, dierbare woorden.

  Barbara

 2. Henny Kempers
  mei 27, 2012 om 10:19 am

  Via mijn zus ben ik op de hoogte gesteld van het overlijden van mijn neef. De “ouderwetse” manier van zaken doen en omgaan met je klanten is heel herkenbaar. In de jaren vijftig kwam hij met zijn broers en zus in de zomermaanden bij ons in Amersfoort logeren.
  Gecondoleerd met het verlies.

  Henny Kempers, Zevenbergen N.Br.

 3. annie kempers
  mei 28, 2012 om 5:18 pm

  lieve dolf,
  Wat een mooi bericht voor Simon ( en mij ), ik ben er trots op dat Simon mijn man, maatje en partner in de groentezaak was, door al mijn verdriet, het gemis van Simon, het gemis van de winkel, was ik nog niet in staat te reageren. Het sterkt mij dat er zulke mensen zijn die dit soort mededelingen doen als een soort herinnering. Het zal een lange tijd duren voordat ik alles op een rijtje heb maar het gemis van Simon zal blijvend zijn, alsook het gemis van mijn winkel.
  Hartelijke en lieve groeten en nogmaals bedankt,Annie Kempers

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: