Home > schrijftraining, schrijven is een vak, schrijven voor het web, spelling, training > Waarom alleen vrouwen schrijftrainingen volgen

Waarom alleen vrouwen schrijftrainingen volgen

Af en toe schuift een man aan tijdens de schrijftrainingen die ik geef voor SRM of De Redactie. Meestal nemen alleen vrouwen deel. Waarom? Volgens mij zijn er 5 redenen.

1 Communicatie is een vrouwenvak, althans op uitvoerend niveau. In de functie van communicatiemanager vind je regelmatig een man, als er ‘directeur’ in de titel zit, is het bijna altijd een man. ‘Communicatiedirecteur’ – stoer. Maar als het aankomt op het schrijven van intranetberichten, webteksten en nieuwsbrieven, zijn het bijna altijd de vrouwen die het doen.

2 Waarom? Ma-di-do. Maandag, dinsdag en donderdag. Drie dagen werken, ideaal voor als je ook nog tijd wilt hebben voor de kinderen, het huishouden. Een keuze die veel vrouwen maken. En als je drie dagen werkt, zit een leidinggevende functie er niet in. Wel een meer uitvoerende.

Nice pic from lifetakeslemons.wordpress.com

lifetakeslemons.wordpress.com

3 Waar vind je dan schrijvende mannen? In de journalistiek of als zelfstandige. En die volgen een masterclass of een SEO-workshop, maar geen schrijftraining op take-off of advanced niveau.

4 Zijn er dan geen communicatiemannen? Jawel, die zijn er. Ze werken allemaal als senior communicatieadviseur en vinden strategisch adviseren interessanter dan het schrijven van teksten. Als ze een schrijftraining doen, is het een in-companytraining. En dan moet het van de baas.

5 Dat brengt me op het laatste punt. Voor veel mannen is deelnemen aan een open schrijftraining een zwaktebod. Vrouwen zien dat anders. Die willen gewoon beter worden, willen leren en vinden het interessant met andere mensen over het vak te praten. Ze hebben gelijk.

 1. november 15, 2011 om 11:34 am

  Mannen vinden strategisch adviseren interessanter dan het schrijven van teksten? Nee hoor, ik vind teksten schrijven leuker!

 2. december 12, 2011 om 9:58 am

  Hmmm, toch zie ik dit als een aansporing om eens bij je aan te schuiven voor een schrijfworkshop. 🙂

  • weverink
   december 12, 2011 om 10:50 am

   ha Matthijs,
   Goed idee!
   Dolf

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: